Intelligente Automatisering

Bedrijfsprocessen kunnen we slimmer automatiseren door het gebruik van Intelligente Automatisering (IA). Bij deze vorm van automatisering vullen gebruikers, taken, systemen en robots elkaar aan. Door analyse van processen en de inzet van IA kunnen we systemen slimme, automatische beslissingen laten nemen.

Intelligente Automatisering is dus ‘het automatiseren van bedrijfsprocessen, ondersteund door kunstmatige intelligentie’. Daarmee is IA anders dan RPA. Waar RPA de robot uit de mens haalt, stopt IA de mens in de robot.

RPA training

Toepassingen Intelligente Automatisering

Springleaf gebruikt Intelligente Automatisering bij het optimaliseren van processen.
Enkele voorbeelden van Intelligente Automatisering.

Robotic Process Automation

E-mails classificeren met Natural Language Processing

NLP is daarmee een onderdeel van Artificial Intelligence (AI).

Natural Language Processing is een techniek waar software en taal samenkomen. Hierin probeert software de menselijke taal te begrijpen, te interpreteren en te manipuleren.

Voorbeeld
NLP kan gebruikt worden bij het classificeren van e-mails in een Klant Contact Center (KCC) van een woningcorporatie. NLP classificeert de ontvangen e-mails. Na classificatie worden de e-mails door gespecialiseerde medewerkers opgepakt. De ondersteuning van de KCC-medewerkers door NLP leidt in dit geval tot kostenbesparing, verbetering klanttevredenheid en betere strategische inzichten door rapportages.
De toepassingsmogelijkheden van NLP zijn talrijk. Denk aan chatbots, tekstanalyses, duplicatie detectie en sentimentanalyse. Wilt u weten wat NLP voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact

Optical Character Recognition & Intelligent Character Recognition

Optical Character Recognition & Intelligent Character Recognition

Met AI is het mogelijk om tekst en cijfers uit gescande documenten en afbeeldingen (PDF, TIFF, etc.) te extraheren en verwerken.

Hiervoor gebruiken we twee technieken: Optical Character Recognition (OCR) en Intelligent Character Recognition (ICR).

Voorbeeld
Wij passen deze techniek toe voor het inscannen van facturen en pakbonnen bij gerobotiseerde inkoopstromen. PDF-bestanden lezen we op die manier uit met OCR/ICR (three way matching). We combineren de techniek met robotics.

Process Mining

Process Mining

Een techniek om bedrijfsprocessen te analyseren

Op basis van opgeslagen data in het gehele applicatielandschap zoeken we naar informatie. Het systeem houdt bijvoorbeeld bij welke geautomatiseerde en handmatige activiteiten zijn verricht. Dit wordt opgeslagen in zogenaamde event logs of logfiles. Op deze manier kun je met behulp van Process Mining bedrijfsprocessen ontdekken, analyseren, monitoren en verbeteren.

Voorbeeld
Wij zetten Process Mining in de vorm van een bottleneck analyse, een risico-analyse en het voortraject voor RPA. Andere voorbeelden waarbij je Process Mining kunt inzetten zijn procesmodellering en tijdsregistratie.

Bedrijfsprocessen slimmer automatiseren door het gebruik van Intelligente Automatisering