Robotic Process Automation

Veel organisaties proberen hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten. Door processen in uw organisatie te optimaliseren, kunt u data tijdig, juist en volledig verwerken. De kwaliteit van data en informatie stijgt, waardoor beslissingen sneller gemaakt kunnen worden.

Robotic Process Automation (RPA) is een middel om eenvoudige, routinematige processen en hun output te automatiseren. Het verhoogt de efficiency van arbeidsintensieve en foutgevoelige taken. Het voordeel van RPA is dat het uw organisatie in staat stelt uw processen verder te digitaliseren, zonder uw ICT-systemen aan te moeten passen.

Robotic Process Automation

Communicerende systemen

Softwarerobots maken gebruik van uw eigen ICT-systeem. Daarnaast kunt u bestaande systemen gemakkelijk met elkaar integreren door RPA. Een kostbaar en tijdrovend traditioneel automatiseringstraject is dan niet meer nodig. Bovendien werken robots hetzelfde als normale gebruikers. U bespaart tijd, kosten en energie.

Luisteren naar de werkvloer

Procesoptimalisatie en RPA verbeteren mensen en processen door technologie. Dit betekent verandering voor de mensen in uw organisatie. De adoptie van deze verandering is onderdeel van het proces: changemanagement. Daarom is het belangrijk om niet alleen zorgvuldig om te gaan met de ‘harde’, maar ook de ‘zachte’ kant van veranderen.

Let humans do what they do best. Leave the rest to Tech

Door repeterende, arbeidsintensieve en foutgevoelige werkzaamheden te robotiseren, maakt u de weg vrij voor uitdagender werk: medewerkers kunnen waardevoller werk uitvoeren. Kortom: tijdswinst, kostenbesparing én een hogere medewerkerstevredenheid!
Proces optimalisatie door Springleaf

RPA Roadmap

Hoe te starten met RPA? Hoe borg ik RPA in mijn organisatie? Wat heb ik aan een RPA center of excellence? Met de RPA Roadmap biedt Springleaf Consultancy een leidraad voor het toepassen van RPA en/of Intelligente Automatisering in uw organisatie. We leggen vast wat nodig is om procesoptimalisatie te laten slagen.

Samen bepalen we de mate van onze ondersteuning. Indien gewenst, verzorgen we het totaalpakket: van het bouwen, implementeren en monitoren van de robots tot het begeleiden van uw medewerkers. Ook bieden we support middels een servicecontact. We ontzorgen en bieden maatwerk.

Slimmer werken met RPA

RPA Quickscan

Efficiënter werken met RPA? Doe de RPA QuickScan!

Bent u ervan overtuigd dat de processen in uw organisatie niet het maximale effect behalen? Het snel verwerken van data en het aanbrengen van structuur kan hierbij helpen. De kwaliteit van data en informatie stijgt, waardoor u processen sneller kunt doorlopen. Foutloos. Met behulp van de RPA QuickScan geven onze ervaren consultants u snel inzicht de waarde die RPA kan toevoegen.

RPA Bibliotheek voor woningcorporaties

RPA toepassen op CORA processen? Robots hergebruiken? Het kan! Reeds ontwikkelde robots voor woningcorporaties hebben zich in de praktijk bewezen. De bouwstenen van deze robots kunnen we opnieuw gebruiken, waardoor de ontwikkeltijd afneemt. Al deze blauwdrukken hebben we op uniforme wijze voor u klaarstaan in onze RPA Bibliotheek conform de CORA inrichting.

Meer weten?

RPA training

RPA wordt steeds vaker ingezet om processen binnen een organisatie te verbeteren. Voor veel mensen en organisaties is RPA echter nog onbekend. Daarom hebben we diverse RPA trainingen en webinars ontwikkeld om u inzicht te geven in de mogelijkheden.

Lees verder

samenwerking mens en robot bg

Enkele voorbeelden van gerobotiseerde processen

Om processen in uw organisatie te robotiseren, moeten deze voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Het proces is op regels gebaseerd
 • Het proces is repetitief;
 • Er is sprake van standaard in- en output bij het proces
 • Het proces is stabiel en omvat weinig variatie

Enkele voorbeelden van RPA bij woningcorporaties:

 • Adverteren verhuurbare objecten
 • Verwerken inkomende mail
 • Inlezen bankafschriften
 • Boeken inkoopfacturen
 • Verwerken huuropzeggingen
 • Herstel complexnummers
 • Opstellen inleesbestand serviceobjecten
 • Koppelen inspectiedocumenten

Start met efficiënter inrichten van dagelijkse werkzaamheden